dimecres, 17 de desembre del 2014

El curiós “cérvol vampir” d'Afganistan.

Aquest cèrvid d'Afganistan, o cérvol mesquer de Kashmir habita en els més recòndits boscos d'aquest país com una criatura llegendària que busca intimitat i que havíem donat per extingit. No obstant això, per una vegada no són notícies roïnes les que reben quant a espècies en perill, el cérvol segueix en el seu hàbitat i, encara que són molt pocs els exemplars que els biòlegs han observat, no es descarte que hi haja més i que, per tant, hàgem de fer qualsevol cosa per mantenir la seva supervivència. Pots comprovar la notícia en el "Journal Oryx", cosa que ha alegrat a tots aquells que tenien entre les seves criatures favorites a aquell cérvol amb impactants dents de vampir. Però, és veritat que els necessiten per a beure sang?, tenen alguna cosa a veure amb els autèntics vampirs? En absolut. Aquests cridaners ullals no són més que un matís heretat dels seus cosins, d'aquells cérvols que llueixen fabuloses cornamentes que els serveixen per a barallar-se entre ells en èpoques de reproducció. En el cas dels cérvols vampirs ocorre el mateix, és un mateix típics dels mascles amb els quals poder competir entre ells per les femelles. Romàntic, però al mateix temps no tan poètic com pensàvem a veure aquells afilats ullals.


CH5N3_660x330

Si et preguntes la raó per la qual aquests cridaners animals estan desapareguts, no tenim més que recordar el lloc del planeta en el qual habiten: Afganistan. És molt complicat protegir eixa zona i ficar una normativa que prohibisca la seua caça, donat el matís convulsiu que respira aquest territori. Tampoc podem deixar de costat el fet de la peculiaritat d'aquests animals. Resulta terrible pensar que les seves glàndules odoríferes s'utilitzen en la medicina tradicional i que arribaren a matar en el passat nombrosos exemplars per obtenir un quilo d'aquesta glàndula, la qual, es pagava a uns 45.000 dòlars. Una tragèdia a la qual costa ficar límits i per la qual molts pensen que, potser, haguera sigut millor no "declarar" que el cérvol vampir encara no s'hi havia extingit.




0_aecce_a35b9d10_orig_660x330

L'única esperança està en què les organitzacions conservacionistes seguisquen fent força i que compten la col·laboració de les autoritats locals amb el fi de detenir la caça furtiva. Els cérvols vampir són un patrimoni natural d'Afganistan i també de tots nosaltres i, com tal, devem fer tot allò que siga possible per defendre'ls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada