dissabte, 30 de maig del 2015

Condemnats a presó o mort per error (Part I).

Condemnats per error.

1. George Stinney

La història de George Stinney és una de les quals més ha commogut al món, més de 70 anys després una jutgessa de Carolina del Sud va decretar que el condemnat a mort més jove dels Estats Units no va comptar amb un procés just, lamentablement el dany ja estava fet, George va ser executat quan amb prou faenes tenia 14 anys.

https://youtu.be/oIsovWTejRc

L'any 1944, dues xiquetes blanques van ser assassinades, es tractava de Betty June Binnicker, d'11 anys i Mary Emma Thames, de 8. L'endemà, George és capturat i acusat d'assassinat en primer grau, el 24 d'Abril comença el judici i després de 10 minuts de deliberació, el jurat conformat íntegrament per homes blancs declara a George culpable i és sentenciat a la cadira elèctrica.

Suposadament George hauria confessat el crim, pel que sembla va afirmar que desitjava tenir relacions sexuals amb una de les xiquetes i com aquestes es van resistir les va matar per accident. No obstant açò, es creu que aquesta confessió va ser forçada per les autoritats del moment, ja que anys després es va determinar que la biga amb la qual van assassinar a les xiquetes era molt pesada com perquè George poguera alçar-la i colpejar-les amb tal força fins a matar-les. El 16 de juny de 1944 i amb tan sols 14 anys, George és executat en la cadira elèctrica, convertint-se així en el sentenciat a mort més jove dels Estats Units.

Després de 70 anys d'haver ocorregut el crim i posterior execució, la jutgessa de Carolina de Sud Carmen Tevis Mullen, va decretar que el jove George Stinney no havia tingut un procés judicial just. La premura per part de les autoritats de capturar al responsable de tan terrible assassinat i el gran racisme que caracteritzava a la societat meridional d'aquella època, va fer que pressionaren a l'humil George fins a confessar el crim.

2. Carlos de Lluna.

El cas de Carlos de Lluna també és un dels més terribles de la justícia, ja que l'any 1989 va ser executat per un crim que no havia comés.

Carlos de Lluna va ser acusat d'haver assassinat a punyalades a Wanda López, a Texas. Des d'un principi Lluna va assegurar ser innocent. No obstant açò, una coartada feble i el seu gran semblant físic amb el vertader assassí van ser raons suficients perquè un jurat ho trobara culpable i sentenciat a mort. En més d'una ocasió, Lluna va afirmar conéixer al vertader criminal. No obstant açò, per temor a una possible venjança no deia el seu nom.

https://youtu.be/Gx-OtTL23fQ

L'any 1989, Carlos va ser executat mitjançant la injecció letal, malgrat que açò els seus familiars i diversos periodistes van continuar indagant en la història d'aquest crim. Va ser així com James Liebmen va publicar un treball en la Columbia Human Rights Law Review on l'exposa les proves d'innocència de Lluna. Pel que sembla el vertader assassí va ser un home anomenat Carlos Hernández, qui confessaria a altres companys de presó el crim de Wanda. Hernández va morir a conseqüència d'una cirrosi l'any 1999.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada