dissabte, 30 de maig del 2015

La increïble història de l'espia Mata Hari.

De Margarida a Mata Hari.

Mata Hari, el nom real de la qual era Margarita Zelle, no va ser una cortesana sempre. Al contrari, van ser les circumstàncies de la seua vida les que, a poc a poc, la van portar per aqueixos camins. Margarita va nàixer l'any 1876, en el si d'una família humil. El seu pare era barreter i la seua mare havia mort sent ella molt xicoteta.

A 18 anys, va veure un anunci en el periòdic on hi havia una petició de matrimoni per part d'un capità de 39 anys. Ella, a la qual sempre li havien encantat els uniformes, va acceptar i es va marxar a viure amb ell a Indonèsia, on va tenir dos fills. No obstant açò, el seu matrimoni no va ser el que esperava. El seu marit era un borratxo que li feia passar moltes penúries i un dels seus fills va morir. En aquestes circumstàncies, Margarita va decidir tornar a Europa portant-se amb ella tot el que havia aprés de les exòtiques danses javaneses.

mata hari

Una vegada a Europa Margarita va començar a cridar-se Mata Hari i es va valdre de la seua bellesa per a integrar-se en el món de l'espectacle a París com a ballarina especialitzada en danses eròtiques. Tal era el seu talent que de seguida va créixer la seua fama i va començar a veure's amb homes rics, militars i polítics que anaven emplenant la seua llista d'amants. Mata Hari va ser, entre l'any 1904 i la Primera Guerra Mundial, la cortesana més famosa de l'època.

mata hari

Les persones poderoses amb les quals s'envoltava li van permetre conéixer moltes ciutats d'Europa, i mitjançant confessions d'alcova, també va aconseguir accedir a molts secrets de la política.

Però tot va començar a torçar-se…

Quan va esclatar la guerra, Mata Hari estava ballant en un music-hall de Berlín. Allí va aprofitar la seua agenda de contactes en tots dos bàndols de la guerra per a oferir els seus serveis a Kraemer que era el cap de l'espionatge alemany. El seu objectiu era, amb aquest moviment estratègic, poder tornar a l'Holanda neutral on havia nascut. No obstant açò, prompte les seues visites amb un oficial germà a Madrid l'any 1915 van despertar les sospites de la intel·ligència aliada i van començar a vigilar-la.

L'any 1916 Mata Hari va tornar a París. Allí, acorralada pel capità de l'espionatge francés Ladoux va començar a treballar com a agent doble per a França però seguia espiant per a Alemanya com l'agent H-21.

mata hari

Finalment Mata Hari va ser enxampada a causa d'un parany tendit per Ladoux en la qual es van poder interceptar uns missatges en els quals es demostrava el seu treball com a espia alemanya. D'aquesta forma, Mata Hari va ser arrestada i condemnada a mort acusada d'haver treballat com a espia alemanya aprofitant les seues relacions íntimes. Ella ho va negar al·legant que es ficava al llit amb militars per plaure i mai per haver de però de res li va servir doncs finalment el 15 d'octubre de 1917 la van afusellar en Vincennes a l'alba. Açò sí, no de qualsevol forma. Aquesta dona de caràcter va demanar que no li taparen la cara per a assassinar-la i abans de morir, a les seus 41 anys, va llançar una besada als soldats. Hi ha els qui fins i tot van explicar que molts d'aquests soldats es van emocionar en veure-la morir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada