dissabte, 30 de maig del 2015

Els embalsamats més famosos de la història.

Famosos embalsamats.

1. Vladimir Lenin.

El 21 de Gener de 1924 va morir el líder comunista i fundador de la Unió Soviètica, Vladimir Lenin, la causa oficial va ser un accident cerebrovascular, encara que s'ha arribat a dir que en realitat va ser de sífilis
.


A pesar que Lenin havia expressat que desitjava ser enterrat al costat de la seua mare en la ciutat de Sant Petersburg, Stalin, va promoure i va imposar la seua decisió d'embalsamar el cos i col·locar-ho en un mausoleu perquè poguera ser visitat i adorat per tots els seus seguidors. Per a açò es va crear la “Comissió per a la Inmortalització”, la qual estava integrada per un grup de científics que cercaven aqueix líquid miraculós que fóra capaç de mantenir al capdavanter mort com si estiguera dormint, evitant així els inevitables signes de descomposició. Va ser així com en la Plaça Roja es va edificar El Mausoleu de Lenin, en el qual ha romàs el cos des del primer d'agost de 1924.

2. Iósif Stalin.


Iósif Stalin va morir el 5 de Març de 1953 a les 10:10 de la nit després d'una llarga agonia de diversos dies després de patir un atac cerebrovascular.

https://youtu.be/YNJ6mXokNXs

El seu cos embalsamat va romandre al costat del de Lenin en el mausoleu d'aquest fins a l'any 1961 quan va ser retirat com a conseqüència d'una campanya promoguda per Nikita Jruschev, en la qual es promovia la desestalinització. El seu cos va ser enterrat en l'exterior de la muralla del Kremlin.

3. Evita Perón.

Amb prou faenes 33 anys, Evita Perón va morir el 26 de Juliol de 1952 a les 8:25pm després de lluitar contra un càncer de coll uterí que va ser diagnosticat en una etapa bastant avançada.

https://youtu.be/h9muR7W-IAA

Després de la seua mort, el seu cos va ser lliurat al metge espanyol Pedro Llaura, qui va tardar un any a completar el treball de embalsamamiento. El seu cos va arribar a ser exposat per un curt període de temps, ja que quan Perón va ser enderrocat, el cadàver d'Evita va ser robat i ocultat durant molts anys, fins que finalment va ser enterrada en 1976.

4. Mao Zedong


Va ser el màxim líder del partit comunista xinès, va morir el 9 de setembre de 1976 i encara que en vida havia expressat el seu desig de ser cremat, als líders del seu partit no els va semblar el més convenient.

https://youtu.be/auzdXyXGYfA

Cercant reforçar el culte a la personalitat del líder comunista, el seu cos va ser embalsamat i exposat en un mausoleu situat en la Plaça de Tiananmen. Cada dia cent de fanàtics i turistes curiosos acudeixen a veure el cadàver de Mao Zedong.

En els casos d'aquests personatges, no és una raó religiosa, mítica o de creences el que ha portat a embalsamar aquests cossos. Simplement es tracta de l'obsessió pel poder i la por a perdre-ho, la desesperació de fomentar el culte a la personalitat i aferrar-se a líders que ja no estan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada