dilluns, 18 de maig del 2015

La marea dels crancs rojos.

Christmas: el lloc perfecte.

L'aïllament d'aquesta illa l'ha convertit en el lloc perfecte perquè diverses espècies de crancs hagen pogut reproduir-se ràpidament i sense majors perills per a ells. Posseeix frondosos boscos i penya-segats, la qual cosa la fa el lloc ideal per a l'existència d'una gran varietat de flora i fauna.


cangrejosrojos1

Almenys unes 14 espècies de crancs viuen en aquesta illa i literalment s'apoderen d'ella en l'època de apareamiento. Es creu que les larves del cranc porpra van ser arrossegades pels corrents del mar fins a les ribes de l'illa Christmas, allí van trobar l'entorn ideal per a subsistir i poder reproduir-se ràpidament, els factors claus per a la supervivència i desenvolupament d'aquests crancs en aquesta illa van ser el clima i també els pocs depredadors que hi havia en l'entorn.

Per tant, les condicions es van donar perfectament perquè sorgira una nova espècie: el cranc roig Procercoides, aquest al costat d'altres espècies de crancs són els que donen aquest espectacle de la naturalesa.


Apareament.

En l'època de apareament és que es dóna aquest impressionant fenomen, la raó és perquè els crancs han d'apariar-se prop del mar, ja que les femelles després de quinze dies carregades amb els ous, han d'alliberar-los en el mar.


cangrejosrojos2

Quan les femelles estan llestes per a soltar els ous, s'acosten al penya-segat amb la marea alta i allí alliberen uns 100.000 ous cadascuna. Moltes d'elles moren, però la resta torna a dirigir-se a l'interior de l'illa, envaint una vegada més els diferents llocs de la mateixa.

L'espectacle pot durar diverses setmanes i tant els vilatans com els estrangers queden sorpresos després de veure a aqueixa immensa catifa roja caminant pels carrers i platges del lloc.

S'estima que uns 120 milions de crancs ixen de la selva i posen de cap a tota una illa que queda fascinada amb aquest espectacle tan especial. Sens dubte un fenomen sense precedents que deixa en evidència la grandiosa que és la nostra naturalesa.

T'agradaria estar present en l'Illa Christmas quan ocórrega novament este fenòmen?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada