dissabte, 30 de maig del 2015

Nàixer amb el “vel venecià”: xiquets amb poders?.

Nàixer amb gràcia, nàixer amb vel.

Venir al món amb la borsa amniòtica és alguna cosa excepcional. Francament ocorre molt poques vegades, però encara així, és possible. Donat el particular d'aquests casos, és normal que al voltant d'aquest fet s'haja construït tota una imatgeria popular des de l'antiguitat.


bebe_660x330

Es diu que aquestes criatures, donat la manera tan extraordinària en el qual han vingut al món, disposen el dia de matí de diversos dons. Poden veure el que uns altres no aprecien. Són intuïtius i molt sensibles. Són capaços de guarir malalties i, durant tota la seua vida, gaudeixen d'una espècie de “gràcia” molt especial.

Òbviament no hi ha gens de científic en açò. És una simple creença molt arrelada en escenaris rurals. Llegendes populars carregades de màgia i, per què no, de certa bellesa. Igual que el fenomen de “nàixer amb vel”, existeixen també altres fets considerats especials. Tales com que la nostra mare, ens escolte plorar en el seu ventre. Si açò ocorria, tota mare sabia que havia de guardar silenci i no dir gens d'allò que acabava d'esdevenir. ja que segons la tradició, el xiquet que plorava a l'interior de la seua mare i aquesta l'escoltava, el dia de matí podia convertir-se en un “saludador”, és a dir, en una persona amb habilitats per a guarir. Si revelava a algú aquest fet, el xiquet que encara no havia nascut perdria “la seua gràcia”.

13883624697_cc1b4c2e94_k_660x330

Sol dir-se que en l'actualitat, són cada vegada menys freqüents els naixements amb “vel” o amb la borsa amniòtica intacta. La raó? Les pautes mèdiques. Són moltes les vegades en les quals els parts són accelerats o es realitzen cesàries. Amb prou faenes es veuen aquests bells fenòmens llevat que, simplement, permetem a la naturalesa seguir els seus passos.

girl-562548_1280_660x330

Encara així, el més normal és trencar aigües de sobte, instant previ que precedeix al part. Naixements normals que porten al món xiquets igual de màgics i especials per a les seues famílies, d'açò no hi ha dubte. Però encara així, no deixen de ser fascinants aquest tipus de creences, i de fet, són moltes les mares que anhelen que el seu xiquet venja al món “enmantillat” i sense que el amniós s'haja trencat.

Cal assenyalar que, segons dades estadístiques, es diu que poden succeir-se aquest tipus de parts en un de cada 80.000 naixements. Així que si esperes un xiquet o ho tens planejat, sempre cap a la possibilitat que aparega la “màgia”.

4690979916_ab570ae7d2_b_660x330

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada