dilluns, 18 de maig del 2015

Les 3 primeres i impactants operacions de cirurgia estètica.

1. El mariner Walter Yeo.

Estem en plena Primera Guerra Mundial. El nostre protagonista és Walter Yeo, un mariner britànic al qual es considera, ser el primer pacient amb el qual es va dur a terme una cirurgia reconstructiva de rostre. Però què li va ocórrer a aquest jove xic? Durant un enfrontament en 1916 a bord del HMS Warspite, va rebre l'impacte d'una bomba, perdent part del rostre, inclosos les seues parpelles.

5 (Copy)
3 (Copy)

No obstant açò, no va ser fins a 1917 quan Walter va ser intervingut per Sir Harold Gillies, el primer metge que va utilitzar empelts de pell per a la reconstrucció del rostre. I el resultat va ser el que pots veure en les imatges, se li va reconstruir els ulls i se li va aplicar una màscara per a donar una imatge més equilibrada de la seua cara.

2. El sorprenent nas del senyor William M. Spreckley.


No, per molt que et sorprenga et direm que el jove William M. Spreckley, no va nàixer amb aqueix nas que veus en les primeres imatges. Estem una vegada més en plena Primera Guerra Mundial, ací on aquest home va servir eficaçment com a tinent en un contingent britànic, en el batalló 16a. Va rebre un brutal tret i aqueix va ser el resultat, la deformació progressiva del seu nas, una inflamació i la posterior deformitat.

a98767_first-plastics_2-nosejob (Copy)

Va ser de nou el doctor Sir Harold Gillies, qui va obrar el miracle. Va intervenir al tinent Spreckley en 1917, i 1920 va rebre l'alta. En les imatges pots veure com el nostre pacient va madurar amb els anys amb normalitat, arribant a la ancianitat amb un aspecte equilibrat. i amb un nas completament normal Tot un prodigi!

3. La complexa reconstrucció de Willie Vicarage.

El cas de Willie Vicarage és més impactant. En 1916, i durant la batalla de Jutlandia, aquest xic va rebre un fort impacte en el rostre, i especialment, en la seua boca: va quedar destrossada. Es descriu aquesta reconstrucció com una de les més complexes i delicades perquè encara no comptaven amb antibiòtics, amb la qual cosa, les infeccions eren quasi constants i per descomptat, mortals.

1 (Copy)
2 (Copy)

El tema de l'empelt de pell era molt complicada donada les constants infeccions, per aquest motiu amb aquest pacient s'haguera de desenvolupar un complex sistema de drenatge per a evitar que apareguera aquest problema. Era un sistema a força de tubs que pots veure en les imatges, on s'alimentava i nodria als teixits de pell que s'empeltaven, alguna cosa que va resultar molt eficaç en el cas de Willi Vicarage. La seua boca i la seua dentadura, van anar eficaçment reconstruïdes. Molts soldats van poder tornar a portar una vida normal gràcies a aquests meravellosos avanços en matèria de cirurgia estètica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada