dissabte, 13 de desembre del 2014

El Puente Overtoun i els suïcidis canins, misteri resolt?

En el món existeixen infinitat de llocs misteriosos que es troben envoltats de mites i llegendes que els fan famosos no sols pels seus paisatges o fets històrics, si no pels terribles successos que solen tindre lloc en ells. Tal és el cas del pont Overtoun, ubicat en la localitat de Milton, a l'oest d'Escòcia, on almenys un centenar de gossos han decidit suïcidar-se just en travessar aquest pont saltant cap al riu que creua per sota d'ell.



Lord Overtoun, autor d'aquesta obra arquitectònica, mai s'imaginà que seria famós a causa dels actes que cents de gossos fan a partir de l'època dels 60's, quan inexplicables casos de suïcidis de gossos es van començar a entendre per tota la localitat. En paréixer, qualsevol gos que arribara fins als dos últims parapets del pont, es detenia en sec per a després, tirar-se al riu Clyde que corria baix del mateix, trobant la mort.

Es diu que alguns gossos sí que hi han aconseguit sobreviure, encara que amb importants lesions, però encara així, intentaven anar de nou al pont per a intentar llançar-se novament.

Fins aquests dies, la llegenda del Pont Overtoun havia romàs com un enigma sense resoldre, no obstant les teories que tractaven d'explicar aquests terribles successos van sorgir ràpidament fent al·lusió a què forces fosques i sobrenaturals tenien una estreta relació amb els fets d'Overtoun, una de les teories més famosa explica que en 1994 un home anomenat Kevin Moy va acudir al pont Overtoun per a llançar allí al seu bebé, ja que segons ell era l'anticrist, posteriorment ell mateix es va intentar suïcidar, des d'aleshores éssers malignes envolten el lloc captant l'atenció dels més sensibles: els gossos. Així mateix, existís altra teoria d'origen cèltic la qual explica que possiblement aquest lloc es trobe en un espai entre el cel i la terra com que "Overtoun" en l'idioma gaèlic significaria "espai fi".



No obstant això, investigadors han tractat d'explicar incansablement perquè aquests successos ocorreixen i sols als gossos, fent un reconte dels casos confirmats de gossos que van perdre la vida llançant-se del pont van arribar a certes conclusions:

  • L'estructura amb la que conta el pont crea una espècie d'aïllament visual a causa dels seus alts murs, pel que possiblement detonen l'estat d'alerta de l'olfacte en els cans.
  • El doctor David Sands, qui ha estat investigant sobre aquest fenomen, explica que possiblement la reacció instintiva de saltar del pont es deu al fet que l'olfacte dels gossos percep una olor desconcertant que els porta a reaccionar d'aquest mode.
  • Estranyament els suïcidis dels gossos es realitzaven quan els dies estaven buidats o solejats.
  • Curiosament les races de cans que van cometre suïcidi en aquest pont eren en la seva majoria Labradors, Collies i Golden Retriever (que compten un sentit de l'olfacte encara més desenvolupat que altres races).

Aquestes possibles conclusions ens porten a comprendre que potser els gossos reaccionen a un instint de supervivència a causa de cert "trastorn" que es produeix com que no poden identificar l'ambient en el qual es troben amb la seua més fidel ajuda per a l'orientació: l'olfacte.

Tu què penses? Creus que el misteri ha sigut resolt? O potser hem de preocupar-nos per forces sobrenaturals que invadisquen al millor amic de l'home portant-lo a la seva imminent mort.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada