dimarts, 23 de desembre del 2014

Els caragols maten a més persones a l'any que els taurons o els hipopòtams.

Caracol de tierra.

Quan pensem en animals perillosos per als humans ens vénen al capdavant cocodrils, hipopòtams o taurons, però per descomptat, no associem als caragols amb aqueixa mateixa categoria de criatures. Encara que semble sorprenent, aquests petits animals són els responsables de la mort de 10.000 persones cada any, mentre que només 120 persones moren a les mans dels depredadors. Com és possible açò?

Pel que sembla, aquests aparentment inofensius animals són portadors de esquistosomiasis, una malaltia perillosa causada per cucs paràsits, segons publica Gizmo Crazed. Els caragols infecten l'aigua amb paràsits que, una vegada entren en el cos de forma desapercebuda, posen ous que condueixen a aquesta malaltia mortal. Els símptomes previs són vòmits de sang i paràlisi de les cames.

La esquistosomiasis —antigament cridada bilharziasis o bilharziosis— és una malaltia parasitaria produïda per cucs. És relativament comú en els països en vies de desenvolupament, especialment a Àfrica. Els experts de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) calculen que 160 milions de persones pateixen esquistosomiasis en el món. L'animal que més humans mata en el món és la serp, causant la mort de 50.000 persones cada any. Li segueixen els gossos (a causa de la ràbia), amb 25.000 persones, i la mosca tsetse amb 10.000. Per contra, els taurons són responsables de la mort de 10 persones a l'any, els lleons de 100 i els hipopòtams de 500.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada