dilluns, 22 de desembre del 2014

La llegenda del túnel dels crits.

Estem en un menut túnel de pedra calcària que s'estén sota del que una vegada fou la línia Grand Trunk Railway (ara els Ferrocarrils Nacionals de Canadà). Estem molt prop de les famoses cascades del Niàgara. La història original que ens diu que aquest lloc fou construït com mitja de drenatge perquè l'aigua isquera de les terres de cultiu properes. Encara que hui en dia és una zona freqüentada per camions de mercaderies, que passen per aquí per a estalviar temps de conducció.

Túnel de los gritos

El túnel es va construir en 1900 i té una altura 4,9 metres i uns 38 metres de llarg. La veritat és que seria un túnel com qualsevol un altre, si les persones dels voltants no hagueren començat a parlar, des de fa uns anys, d'estranyes sensacions i fenòmens inexplicables cada vegada que un s'arrisca a passar per allí. S'escolten crits i es percep una presència embolicada en un vent fred, caminant a poc a poc cap a nosaltres, abrigallant-nos amb terror a través de la seua brisa gèlida. Algú que sempre apaga els llumins quan t'atreveixes a encendre una per a il·luminar el camí.
Explica una llegenda local que va anar allí on va morir una xiqueta que corria encesa en flames, després que la seua casa, una granja propera, es cremara. També es diu que, en realitat, aquella xica va ser assassinada pel seu propi pare i després cremada, després de perdre la custòdia legal d'ella i els seus altres germans. D'ací els crits. D'ací la presència… i aqueixa obsessió per apagar tot llumí, tot foc que s'encenga a l'interior del túnel.


Qui s'atreveix a encendre un fòsfor?
Són molts els anys que porta estenent-se aquesta famosa història. Molts ens expliquen que el fet que s'apaguen els llumins quan les encenen, es deu solament als típics corrents de vent existents en tot túnel d'aquestes característiques. Quant als crits… pot ser que siga el vent o el so proper de les cascades del Niàgara reverberant des de la llunyania. Explicacions per a incidents que ningú sap molt bé a què s'hi ha de i que, d'alguna manera, alimenten encara més l'expectació.

gritos tunel_660x330
De fet, aquest túnel ha eixit en diverses pel·lícules. No deixa de ser un escenari tenyit de misteri i d'imponent magnetisme del qual David Cronemberg es va aprofitar per a rodar "La zona morta”. Un film basat en un famós llibre de Stephen King.
T'atreviries a visitar aquest túnel i a encendre un llumí en el seu interior?

la zona muerta pelicula_660x330

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada