divendres, 2 de gener del 2015

3 pel·lícules de terror basades en fets reals.

1. “Allibera'ns del mal” (2014)

Aquesta absolutament terrorífica pel·lícula dirigida per Scott Derrickson està basada en el llibre de Ralph Sarchie, un ex policia neoyorkino que es va especialitzar en casos que semblaven pertànyer al camp del paranormal, es va convertir en demonóleg.

Tot el que s'explica en la pel·lícula està basat en les experiències de Sarchie, encara que no les segueixen estrictament, ja que es necessitavaun punt més de dramatisme en el film. Aquest sergent de policia, després de dedicar-se a resoldre crims en el barri del Bronx, es va interessar pel paranormal i va començar a dedicar-se a la tasca dels exorcismes. Com va arribar a aquest punt? Gràcies al, ja famosíssim, matrimoni Warren, els qui li van ensenyar tot el que havia de saber sobre demonologia.

https://www.youtube.com/watch?v=qaAHJzSPTcw

Sarchie mai ha cobrat pels seus serveis com a exorcista i fins i tot ha hagut de pagar-se ell mateix els viatges i dietes.

Una dada que ens dóna escalofrías és que, pel que sembla, Eric Banna, l'actor que encarna a Sarchie en la pel·lícula, va tenir problemes d'insomni durant diverses setmanes després de veure els enregistraments dels casos reals als quals Sarchie s'havia enfrontat.

2. “The Mothman: l'última profecia” (2002)


Aquest film basat en el llibre homònim de John Keel i dirigit per Mark Pellington es basa en les recerques i albiraments, aparentment reals, de Mothman en West Virginia i en la seua relació amb l'accident en el Silver Bridge l'any 1967-

Una mica més sobre Mothman:


Els primers albiraments es van produir en 1966 quan dos homes que cavaven en el cementeri de Clendenin (West Virginia) van veure una figura volant baix sobre els arbres propers. Aquesta visió es va repetir en Point Pleasant tres dies després quan dues parelles de joves van assegurar haver vist una gran figura humana amb enormes ales i els ulls rojos. Aquesta figura els hauria seguit mentre conduïen durant el recorregut que van fer per davant d'un antic magatzem de munició que havia sigut usat durant la Segona Guerra Mundial.

https://www.youtube.com/watch?v=hVP6sBN07L8

Uns bombers també van assegurar haver vist una espècie d'ocell molt gran amb els ulls rojos i brillants.

Després de diversos albiraments més, però cap excessivament proper a aquesta data el 15 de desembre de 1967 va ocórrer el terrible accident de Silver Brige que es va cobrar la vida de 46 persones. Molts van prendre la presència del Mothman com un avís d'aquesta desgràcia.

Alguns relacionen a aquesta figura amb els alienígenes i uns altres asseguren que Mothman habita en aqueix emmagatzem de munició militar. En qualsevol cas, els càlculs fets per l'estudiós de Folklore Jan Harold Brunvand ens demostren que va haver-hi almenys 1.000 albiraments de Mothman entre 1966 i 1967 en la zona en la qual es va esfondrar el pont Silver Bridge.

3. “El ritu” (2011)


Aquesta pel·lícula està basada en les experiències reals del Pare Gary Thomas, qui ens les narra en el seu llibre “The Making of a Modern Exorcist” (2009). En aquesta obra ens explica com va superar el seu propi i profund escepticisme respecte al tema després de ser nomenat aprenent d'exorcista i començar a efectuar aquest ritu.

El pare Thomas explica que mai s'ha pres malament l'escepticisme, ell mateix ha d'observar els casos amb deteniment i distància abans de decidir si es tracta d'un cas de possessió real o d'una persona que pateix un trastorn mental. Per açò viatja sempre acompanyat d'un equip en el qual compta amb la presència d'un psicòleg i un psiquiatra.

També explica que mentre gravaven el film, el repartiment va començar a témer patir algun dany o algun tipus de possessió. De fet, assegura que els dos actors protagonistes (A. Hopkins i C. O’Donoghue) li van preguntar si per gravar aquest film podrien ser posseïts. El pare Thomas només va poder conterstar-les que era una possibilitat, ja que és impossible predir aquest tipus de coses, segons va explicar al diari Express de Regne Unit.

https://www.youtube.com/watch?v=mif_Jl58ja4

En el film apareix una dona que escup claus. El pare Thomas admet que ell mai ha vist alguna cosa com açò personalment, però que sí que coneix a alguns altres sacerdots que han sigut testimonis d'açò en diverses ocasions. L'exorcisme, assegura, és una relíquia d'èpoques més fosques i no sembla tenir cabuda en l'Església Catòlica Moderna, no obstant açò insisteix que el Mal no s'ha marxat i que estarà present independentment de l'època en què visquem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada