dilluns, 12 de gener del 2015

Descobreixen la major ciutat subterrània del món.

Com l'han trobat?

Feia un parell d'anys, en 2012 per a ser exactes, que els treballs que s'emmarcaven dins del projecte de transformació urbana desenvolupats pel TOKI (Administració per al Desenvolupament Habitacional de Turquia) havien començat. Les obres incloïen la demolició inicial d'uns 1500 edificis antics, però just quan van començar els treballs de destrucció, en 2013, van ser descobertes una sèrie de galeries: les primeres restes de la qual, probablement, és una de les ciutats subterrànies més grans del món. Ja s'han descobert, ni més ni menys que 75 hectàrees, i les excavacions encara continuen.

2839891538_38c124b8b4_o

Aquesta ciutat subterrània està situada en la província turca de Nevşehir, en la regió de Anatolia central. El seu valor arqueològic és tan alt que les autoritats locals i nacionals ni li l'han pensat; les obres del projecte de reurbanització que havien començat han sigut paralitzades i la zona ha sigut protegida, creant en ella una zona d'interés turístic que actualment ja atrau curiosos de tot el món.

Aquesta ciutat subterrània està a l'interior d'un petit pujol i el seu interior és tan ampli que podríem endinsar-nos en ella fins i tot dins del nostre cotxe. I dins d'ella no solament trobem més de 7 quilòmetres de galeries sinó que s'han descobert fins i tot algunes esglésies que s'amagaven en les seues profunditats. Segons el professor del departament d'Enginyeria geofísica de la Universitat 18 de març, Özcan Çakır, el més probable és que els túnels que recorren el jaciment anaren usats per a transportar ràpidament productes agrícoles a diferents parts de la ciutat.

Però, és l'única ciutat subterrània?


Doncs la veritat és que no, aquesta no és la primera ciutat subterrània que es troba en aquesta zona, plagada d'aquest tipus de construccions i de jaciments d'alt valor arqueològic, encara que es tracta de la més gran de totes elles. Si t'agrada l'arqueologia i vols fer-te una ruta per aquests impressionants racons, et recomanem que a part de la ciutat subterrània de Nevşehir, et passes també per Derinkuyu una altra ciutat subterrània (la segona en importància), excavada a una profunditat de 60 metres i en la qual s'estima que podia albergar a unes 20.000 persones.

4495626957_ff6a962a4b_z

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada