dijous, 8 de gener del 2015

La saliva dels gossos és més neta que la nostra?


Si ens posem a analitzar entre les mil i una coses que fan els gossos amb la seua boca en un dia normal és obvi que qüestionarem una de les llegendes urbanes més famoses que diu “els gossos tenen la boca més neta que nosaltres”.

Els gossos en general mengen femta, brossa, beuen de l'excusat, ensumen a altres gossos i en diverses ocasions llepen les seues parts íntimes múltiples vegades al dia. Llavors, Que tan certa és la famosa llegenda urbana?

Aquest mite s'origina del fet que les ferides canines es guareixen de manera més ràpida quan ells comencen a llepar-li-les. No obstant açò, açò no és perquè els gossos tenen una saliva neta. El que fan els gossos en llepar-se les ferides és remoure el teixit necròtic (mort) para així poder millorar la circulació en l'àrea de la ferida i així poder guarir-se més ràpid.

En conclusió, la saliva dels gossos no és més neta que la nostra. No obstant açò, és important que sàpies que fer-li una besada al teu gos és més net i higiènic que fer-li una besada a una altra persona.


Darle besos a tu perro puede ser mas seguro que darle besos a otra persona

Fer-li besades al teu gos pot ser més segur que fer-li besades a una altra persona.

La saliva dels gossos tenen bacteris específics que únicament danyen als gossos, per tant a nosaltres no ens afectaria en l'absolut en comparació de besar a alguna persona que si compte amb bacteris en la seua saliva nocives per a nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada