divendres, 2 de gener del 2015

Sembla una platja, però quan faces zoom...

Des de lluny sembla una platja plena de roques, però si prestes més atenció, vas a veure que allò no són roques. La veritat és que es tracta d'una cosa molt diferent.

morsas 1

Allò que veus en aquesta platja són morses perdudes. Aproximadament 35 000 morses es van observar en la costa prop de Pont Lay a Alaska. Els efectes d'un brusc canvi climàtic impacten d'una manera negativa els hàbitats naturals d'aquests animals.


morsas 2

Les morses viuen normalment en aigües poc profundes. Utilitzen plaques de gel que suren en el mar amb finalitats de reproducció i per a descansar entre les seues immersions a la recerca d'alimentació. Desgraciadament, donat l'escalfament global, les plaques de gel més grans estan sent espentades mar endins, fent-se inaccessibles per a les morses. Açò resulta en situacions com la qual veiem a la foto.


morsas 3

Els animals van ser localitzats durant un estudi anual de mamífers marins. Els canvis climàtics van provocar una reducció dràstica de la quantitat de gel en les zones costaneres, on les morses viuen. Tal com les morses, també altres mamífers marins no poden nadar sense descans i usen plaques de gel per a reposar entre les seues immersions en l'aigua.


morsas 4

Aquesta no va ser la primera vegada que un grup de morses com aquest es va observar en la platja. La mateixa situació es va donar en 2009 i 2011.


morsas 5

El futur no és de color de rosa per a les morses. Si no s'adopten mesures per a mitigar els danys provocats pel canvi climàtic, la mateixa situació podrà repetir-se cada vegada més freqüentment. Segons les dades proporcionades per l'Agència Japonesa d'Exploració Aeroespacial (JAXA – The Japan Aerospace Exploration Agency), la quantitat de gel actual se situa com la cinquena més baixa en els rècords de disminució del gel. Mentrestant, les 35000 morses romanen encallades en la costa.


morsas 6

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada