dilluns, 12 de gener del 2015

Una biblioteca sense llibres? Sí, existeix!

Prestatgeries sense pols.

En la Universitat Politècnica de Florida s'han avançat al futur. En vistes que els llibres electrònics, les tablets i els dispositius digitals varis des dels quals podem llegir documents ja s'han convertit en part essencial de les nostres vides, en aquesta institució han decidit que tots els fons de la seua nova i flamant biblioteca serien digitals. Para què acumular pols en els prestatges i moure quilos i quilos de llibres d'un costat per a un altre quan es poden tenir tots digitalitzats? Aquesta va ser una de les idees de les quals van partir per a la seua creació; la següent, com evitar tenir aqueixos llibres que només han sigut llegits una vegada per una persona i que estan ocupant es
pai en un prestatge sense que ningú els consulte.

15372178308_818801d30d_z

Els fons, de fet, no són pocs. Els estudiants d'aquesta universitat tenen accés a 135.000 ebooks que poden descarregar-se en el seu lector, tableta o ordinador portàtil. A més, la institució ha establit un pressupost de 60.000 dòlars que serà gastat en tots els llibres digitals que siguen necessaris: a partir de dos clics en la còpia digital d'un llibre, aquest serà adquirit i afegit als seus fons bibliogràfics. En el seu interior existeixen fotocopiadores i impressores disponibles, encara que ningú anima al fet que s'usen.

Encara que les opinions sobre aquest tipus de biblioteques són de tot tipus, la veritat és que, encara que només siga per curiositat, val la pena anar a visitar-la. Per açò i per l'espectacular edifici on està situada. La biblioteca va ser dissenyada per l'arquitecte espanyol Santiago Calatrava i pretén reflectir ja des de l'exterior el concepte de modernitat. Com pots veure en les fotos d'aquest article, l'edifici és espectacular.

14998146130_fa44039717_z

La directora de la biblioteca, Kathryn Miller, ho té clar i, en declaracions a Library Journal recalca que en realitat:

“el punt clau és la informació, no el format en el qual aquesta es presenta”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada