divendres, 2 de gener del 2015

Com veuen els gats el món?

La peculiar mirada dels gats.

Nickolay Lamm és un fotògraf fascinat pel món dels felins. Com a molts, és conscient de la gran quantitat de persones que admiren a aquests animals, així que un bon dia es va plantejar a si mateix si no era hora ja d'introduir-se a l'interior dels ulls d'un gat per a conéixer de quina manera ens veien ells a nosaltres.

Aqueixes mirades plenes de llum i quallades del més inquietant misteri, tenen unes particularitats que els fan únics, i per a demostrar-ho Nickolay Lamm va haver de demanar ajuda a oftalmòlegs i veterinaris per a aprofundir en l'aspecte visual dels animals. L'estudi va durar un parell d'anys, però ha llançat dades veritablement interessants. Vegem-los:

En primer lloc, hem de dir que el camp de visió dels gats és molt més extens que el nostre. Ells abasten una mica més de 200º d'amplitud, mentre que nosaltres uns 180º. I què ens permet açò?, et preguntaràs. A major amplitud de visió major precisió panoràmica, però no obstant açò, a distàncies mitjanes nosaltres veiem les coses amb major detall que els gats.


vision de los gatos

Els gats a més tenen uns fotoreceptors més desenvolupats que nosaltres, la qual cosa els permet poder veure millor en moments de foscor que nosaltres. Alguna cosa que ja sabíem. La seua retina és tan especial que poden moure's amb autèntica soltesa quan cau el sol, ja siga per a anar de caça o per a entrar sigil·losament a la nostra habitació i començar a joguinejar amb les coses.

vista de los gatos oscuridad

Respecte a la percepció de colors, també es va trobar uns detalls molt interessants. Fa temps es pensava que els gats veien solament en blanc i negre. Gran error. No és així, els gats perceben el color verd i són molt sensibles a longituds d'ona en el rang blau-violeta i groc-verd. Açò vol dir que sí, que veuen el color, encara que d'una manera difusa i borrós.

Un altre aspecte realment característic dels felins i que les recerques de Nickolay Lamm van traure a la llum, és que són capaces de veure els moviments ràpids d'una manera més lenta que nosaltres. És a dir, és com si en veure una pilota caure o un ratolí córrer als seus peus, pogueren donar-li al “pause” amb la seua mirada per a veure cada moviment, cada detall i cada matís amb lentitud i autèntica precisió. Açò ho fa molt hàbils a l'hora de moure's, són precisos i dotats d'excel·lents armes tant per a caçar com per a jugar.

vista de gato

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada