dilluns, 12 de gener del 2015

Científics aconsegueixen implantar memòria artificial en un cervell viu.

Una fita digna de ciència-ficció.

Sembla ciència-ficció però és totalment real. Alguna cosa que hem gaudit diverses vegades en la pantalla del cinema ara és realitat a través d'un selectiu procés de cirurgia. Fem referència a la implantació de forma directa de coneixements en el cervell, o siga la possibilitat de transformar la nostra “substància grisa” en un vertader disc dur per a guardar tot tipus d'informació. Clar que eliminar tot el mecanisme d'aprenentatge d'un dia per a un altre podria generar conseqüències socials impensables, no obstant açò es tracta d'una presumpció, ja que de moment açò només s'ha provat en rosegadors.

Com funciona?

El funcionament no és gens senzill a primera vista, es col·loca un xip que és l'encarregat de registrar les ones del cervell que arriben fins a l'hipocamp (regió cerebral encarregada de la memòria de llarg termini). Aquest xip mesura l'estimulació que arriba a les zones conegudes com a CA1 i CA3, que són les que controlen els processos de memorització i aprenentatge de coneixements nous.

L'equip de científics liderat pel Dr. Theodore Berger, va poder ensenyar a una rata a pressionar determinada palanca per a aconseguir aigua. Fet açò, l'equip mèdic va anestesiar amb fàrmacs específics la zona CA1 i va fer que el xip executara al procés invers, o siga, dirigir a l'hipocamp les ones del cervell gravades en el transcurs de l'aprenentatge. Va ser així que malgrat tenir aqueixa regió del cervell anestesiada, la rata va ser capaç de recordar tot l'aprés gràcies a la informació continguda en el xip.

cerebro

El futur.


El Dr. Theodore Berger estima que si comptem amb la possibilitat de descodificar coneixements complexos amb l'objectiu de traduir-los a les seues corresponents ones del cervell seria teòricament probable implantar nous coneixements cerebrals. El fidel estil Matrix pot ser una realitat a més d'ingressar al camp de noves recerques relacionades amb malalties vinculades a la memòria, com és el cas de l'Alzheimer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada