diumenge, 11 de gener del 2015

Les màquines de l'aj. de Gijón maten a diversos eriçons d'una espècie protegida.

Les màquines manades per l'ajuntament han posat fi a la vida de diversos eriçons i posen en greu risc als gats d'una colònia controlada. Els voluntaris treballen a contrarellotge per salvar als animals que queden.

Las máquinas del ayto. de Gijón matan a varios erizos de una especie protegida

El dia 31 de desembre les màquines van entrar a esbrossar un solar de Gijón on es cuidava a una colònia controlada de gats, a pesar que la regidoria que dóna l'ordre és la mateixa que registra les colònies felines.

Malgrat els intents dels veïns, els treballs s'han cobrat fins al moment, la vida de diversos eriçons, perquè, a més de gats, en aquest solar hi ha una família d'eriçons comuns (Erinaceus europaeus), espècia catalogada de protecció especial segons el RD 139/2011 de 4 de febrer.

Pressionant al consistori, s'han aconseguit aturades en els treballs, que han aprofitat els voluntaris per a intentar salvar als animals, però no s'han pogut rescatar a tots, atés que molts gats són esquius i tenen molta por a l'ésser humà.

Aquest dimecres 7 de gener, incomplint els pactes, l'Ajuntament de Gijón, governat pel Fòrum, va reprendre la neteja amb una màquina Buldòzer, causant la mort d'altres tres eriçons, esbudellats per la màquina.

Un grapat de voluntaris, sense cap tipus d'ajuda per part del consistori, estan passant nits sense dormir, treballant incansables, amb pocs mitjans i molta paciència, per a rescatar als animals que queden.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada