dissabte, 10 de gener del 2015

Per què el pèl del cap creix i el dels braços es manté curt?

Savis fol·licles.

A cada fol·licle pilós del nostre cos li correspon un pèl. Dins del fol·licle es produeixen cèl·lules que formen el cabell nou des de l'arrel.

cabello brazo pelo

A poc a poc, mentre es generen noves cèl·lules aquestes es van acumulant fóra del fol·licle, ixen fora, moren i es converteixen en el que nosaltres coneixem com a pèls.

“Ara produïsc cèl·lules i ara no”.

.
Depenent d'on estiga situat un fol·licle en el nostre cos produirà cèl·lules durant un període o no. L'espai temporal en què sí es produeixen es diu “fase de creixement” i el que resta detingut “fase de repòs“. Després d'aquesta última, torna a la fase de creixement de nou.

pelo brazos

Durant la fase de repòs la tija del pèl es trenca i aquest acaba caent, de manera que permet que el pèl nou cresca. Entenem llavors que el llarg que aconseguisca el cabell durant la fase de creixement serà el màxim que puga aconseguir.

Per tant, els fol·licles dels braços…


El pèl dels nostres braços està programat per a detenir la seua fase de creixement cada 2 mesos, aproximadament, i és per açò que sempre es mantenen curtets.
cabello

No obstant açò, el cabell està programat per a créixer durant anys, motiu pel qual arriba a ser tan llarg. Sort que tenen aquesta fase de repòs, si no quant tardaríem a pentinar-nos?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada