dilluns, 12 de gener del 2015

Adolf Hitler planejava reviure bisons de fa 9.000 anys.


Els plans de Aldolf Hitler i del seu fidel Hermann Göring semblaven no tenir límits en tot el relatiu a matèria genètica. I encara més amb tot allò que relaciona amb les tribus germàniques primigènies, ací on la figura d'aquests bisons gegants de més de dos metres eren segurament l'emblema més característic. Per què no intentar-ho? És clar que aquest projecte en l'actualitat no seria un repte impossible, avui dia disposem de diverses recerques ja iniciades per a retornar a la vida a espècimens com el mamut, però pel que concerneix el Tercer Reich, la foscor en els seus plans sempre anava una mica més enllà…

El projecte del bisó prehistòric dels nazis.

Era un animal enorme, amb una grandària molta major a qualsevol bisó actual. Tenia una altura que podia excedir a vegades els dos metres, una longitud de quatre metres i mitjà, i un pes aproximat de tres tones. Una autèntica meravella prehistòrica que va acabar extingint-se, però donant pas a unes espècies molt més xicotetes que coneixem en l'actualitat. Ningú les havia trobat a faltar fins llavors, ningú s'havia interessat per aqueixos vells bòvids fins que fa uns anys, i per estrany que semble, es van trobar uns documents arxivats del Tercer Reich on es parlava de la seua intenció de recuperar genèticament aquesta espècie desapareguda fa ja 9000 anys. Sorprenent, sens dubte.

Però per què raó?, et preguntaràs. Era un repte mes. Igual que intentaven crear una raça ària de puresa absoluta representant al poble germà, també desitjaven recrear algunes criatures salvatges que van conviure amb les primeres tribus germàniques. De fet, es conserva abundant documentació de les recerques secretes que es van dur a terme en els boscos d'Europa de l'Est. Uns plans supervisats pel sempre intrigant Hermann Göring, lloctinent d'Hitler i cap de la luffwaffe que va dur a terme una intensa recerca al costat de diversos metges i biòlegs indagant no solament en museus i laboratoris, sinó també en jaciments prehistòrics.



La idea era crear una selecció genètica per a localitzar el genoma dels bisons, un projecte que ja estava experimentant amb altres espècies, i no solament en espècies animals. També era més que habitual per a ells experimentar amb humans, especialment per a intentar aconseguir una selecció de trets específics com a ulls clars o cabells rossos, que representaven per a ells la vertadera puresa ària. També se sap que estaven molt interessats amb la població de bessons, a esbrinar com dues persones podien arribar a mostrar uns mateixos trets físics. Senzillament tenebrós.

I ben… Com va quedar aquest projecte singular per reviure al vell Bisó Prehistòric? Absolutament en res (Almenys que nosaltres sapiem). Un projecte més inconclús, com ho va anar per exemple, la cerca del Grial, de l'Arca de l'Aliança o l'espasa de Longins. Empreses increïbles per part del Tercer Reich que només van quedar en vagues projectes de ments messiàniques que aspiraven no solament a conquistar el món, sinó també les seues relíquies i fantasmes del passat, criatures prehistòriques que de moment no tornaran a trepitjar el nostre present.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada